Posted on

3 smarta design tips till ditt nya badrum

Att tänka på en badrumsrenovering kan vara utmattande i sig och ångestfyllt att tänka på. Det är ett stort projekt som du ska leva med att titta på ett bra tag framöver. Även om man bara vill få det överstökat så är det viktigt att göra det ordentligt så det håller sig länge och blir av kvalité då detta är ett sånt rum du vistas i en hel del under en vecka. Här är 3 riktigt bra tips vid din badrumsrenovering.

1. Välj en layout
Först måste du sätta dig ner och tänka på vad du faktiskt behöver i just ditt badrum. Att utföra en badrumsrenovering och sen komma på att det inte var vad du faktiskt egentligen behövde vore ju en mardröm. Gör en lista på vad du har för behov och önskemål med just ditt badrum! Behöver du mer förvaringsutrymmen? Fler eller större speglar? Säkra och ohala golv? Bättre belysning? Få med allt det här på listan innan du fortsätter i planeringen. Då har du en grund till hur det planeringen ska fortgå.

2. Detaljerna gör det till ditt badrum

Sätt dig ner i lugn och ro och kolla på olika stilar. Det är lätt att springa in på en butik och välja det som ser fint ut där och då utan att tänka på vad som faktiskt passar dig som person med badrumsrenoveringistockholmslän.se. En badrumsrenovering förtjänar din tid så det blir som du vill ha det. Kolla på bloggar, DIY projekt, tidningar och broschyrer.

Detta brukar också igång sätta kreativiteten och motivationen och gör ditt pris för badrumsrneovering i söderort  till ett roligt projekt och man ser inte längre bara de där tråkiga och krångliga momenten. Nu kan du börja skapa DITT badrum!

Färger
Rekommendationen är att alltid använda ljusa färger i ett badrum då det ofta finns få fönster. Däremot kan man med dekotationerna skapa färg och liv i badrummet. Varför inte till exempel ha en färgsprakande tavla? Eller om du har ett större badrum med relaxstol ha färgglada filtar och kuddar?

Att ha öppna förvaringshyllor där man har färgstarka handdukar är modernt idag. Till exempel ett ljust och grått badrum med turkosa handdukar och tvåfat?

 3. Förvaring med stil
Köp inte bara vilka förvaringsutrymmen som helst utan ge det en extra tanke då det bidrar till helhetsintrycket i designen. När du handlar till din badrumsrenovering så tänk på hur din familj ser ut och vad ni har för behov med förvaringen. Naturliga färger så som trä eller andra naturtrogna nyanser bidrar till en varm känsla i badrum som ofta kan upplevas som lite kalla. Att till exempel köpa trälådor att förvara borstar och dylikt i. En flätad korg i naturfärg till exempel kan göra mycket för en mjukare känsla i badrummet.