Posted on

Träffa begravningsbyrå i Uppsala – Att tänka på

Har du behövt komma i kontakt med en begravningsbyrå? Då går du troligtvis igenom en väldigt svår tid just nu. Innan du bokar in ett möte med en begravningsbyrå är det dock viktigt att du funderar lite över vad det är du vill ha hjälp med. Ta gärna med en anhörig som stöd om du behöver.

Innan du gör det första besöket hos en begravningsbyrå behöver du se till att fundera på hur du vill att begravningen ska se ut och hur den ska utformas. Det finns ett flertal olika aspekter att ha i åtanke och många beslut som man kommer behöva ta i samband med planeringen. Genom att ha tänkt igenom det mesta slipper man bli överraskad i en tid då man inte mår då bra. En planering kan även se till att du tar mer välgrundade beslut. En professionell och seriös begravningsbyrå uppsala har dock en stor förståelse för vad du går igenom, så oroa dig inte för att behöva ha alla svar direkt.

begravningsbyrå Uppsala

Så förbereder du dig

Det finns några saker som begravningsbyrån antagligen kommer att fråga dig vid ett första möte. Här nedan har vi listat några av de saker som kan vara bra för dig att ha svar på.

  • Vilka önskemål kan den avlidne ha haft?
  • Var den avlidne medlem i Svenska kyrkan eller i något annat trossamfund?
  • Hur ska ceremonin se ut? Ska den vara enligt Svenska kyrkans ordning eller på annat vis?
  • Ska det vara en kremering eller en jordbegravning?
  • Finns det några minnessaker som ni vill ha i kistan eller ha ståendes vid minnesstunden?
  • Hur har ni tänkt er när det kommer till gravsten och gravering? Ny eller redan befintlig?
  • Datum för när begravningen ska äga rum
  • Vilken begravningsplats vill ni använda er av?
  • Vem kommer att vara kontaktpersonen?

Be om stöd om du behöver

Som du kan se är det en hel del frågor som du behöver ha svar på och i en svår tid kan du vara i behov av extra mycket stöd. En seriös och professionell begravningsbyrå kan hjälpa dig med stöd såväl som rådgivning och även sorgearbete för den som önskar. En rekommendation till dig som behöver kontakta en begravningsbyrå är att inte stå med arbetsuppgiften helt ensam. Hör dig för med vänner och bekanta till dig själv eller den avlidne och se om det finns någon som kan fungera som kontaktperson eller som stöd för dig och vid din sida.

Är man två om uppgiften kan det kännas lite lättare att ta sig igenom den. På så sätt kan ni dela upp uppgifterna emellan, eller kanske delegera till någon om en viss del känns för svår.